menu

Quadra® Comfort woningen - Dokkum

In 2016 is het project van de zeven Quadra® Comfort woningen gerealiseerd, waarbij de nieuwe manier van bouwen werd gebruikt: de woningen werden gebouwd met sandwichpanelen. Deze panelen bestaan uit twee stalen platen met daartussen een isolatiemateriaal, waardoor ze een hoge isolatiewaarde hebben en energiezuinig zijn.

Over dit project

De Quadra® Comfort woningen hebben een eigentijds ontwerp en zijn voorzien van alle moderne gemakken. Ze zijn ruim opgezet en beschikken over grote raampartijen die zorgen voor veel lichtinval. De woningen hebben een comfortabel binnenklimaat en zijn voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.

Het bouwproces verliep snel en efficiënt dankzij het gebruik van de sandwichpanelen. De panelen werden in de fabriek geproduceerd en vervolgens op de bouwlocatie gemonteerd, waardoor de bouwtijd aanzienlijk werd verkort. Bovendien zorgt de lichtgewicht constructie van de panelen voor minder belasting op de fundering en kunnen de woningen gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt.

Het project laat zien dat het gebruik van sandwichpanelen een duurzame en efficiënte manier van bouwen is. De woningen zijn niet alleen energiezuinig, maar ook snel te bouwen en flexibel in gebruik. Het project heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze innovatieve bouwtechnologie en heeft de weg vrijgemaakt voor meer duurzame en efficiënte bouwprojecten in de toekomst.

  • Datum 2016
  • Lengte 10,6 meter
  • Breedte 7,1 meter
  • BVO 84 m²
  • Locatie Dokkum, Nederland

Het verhaal achter Quadra

Traditionele woningbouw heeft weinig innovatie ondergaan, waardoor het moeilijk is om aan de wensen van toekomstige gebruikers te voldoen. Het QUADRA-concept biedt een oplossing met gestandaardiseerde productie, besparing van grondstoffen en bouwmaterialen, flexibele woonindeling en herplaatsbare binnenwanden. QUADRA-woningen zijn lichtgewicht, verplaatsbaar en herbruikbaar, waardoor ze een duurzame optie bieden voor toekomstige woonbehoeften.